Sædprøve efter sterilisation

 

Sterilitet efter sterilisation indtræder ikke øjeblikkeligt. Der er sædceller ”på lager” i sædledere, sædblærer m.fl. Der skal derfor foretages en sædprøve for at sikre, at der ikke længere er sædceller i sæden.


Indtil en sædprøve har vist, at sterilisationen er gennemført succesfuldt, bør der anvendes en anden form for prævention.


Der skal indsendes en sædprøve efter 4 måneder / min. 40 udtømninger. På dette tidspunkt er ca. 80% blevet sterile efter en sterilisation. Er der fortsat sædceller i sæden, skal sædprøven gentages efter yderligere 3-4 måneder.

I forbindelse med indgrebet udleveres en prøvekuvert, der adresseres og sendes med prøven til


Patologisk institut

Regionshospitalet Randers

Skovlyvej 1

+++2248+++

8930 Randers NØ

 

Der udfærdiges endvidere en henvisning vedr. undersøgelsen. Du skal selv købe selve prøveglasset med skruelåg på apoteket og påsætte etiketten med personnummer.

 

 

Sådan gør du

 

Tøm urinblæren før sæden udtømmes.


Afvask penis med tilbagetrukket forhud, men uden brug af sæbe.


Ved masturbation tømmes sæden direkte i plastbeholderen. Opsamlingen må ikke ske i et kondom.


Sæt etiketten på glasset og læg det i en plastpose med knude, inden du putter det i kuverten.


Send kuverten til ovenstående adresse, men undgå at sende det op til en weekend. Prøven skal sendes som et quickbrev, hvilket vil sige det skal sendes fra et posthus.

 

Du vil herefter modtage svar fra Kirurgisk Klinik Horsens pr. e-mail. Skal der foretages yderligere en sædprøve, vil du modtage instruktion heri.Kirurgisk Klinik Horsens – Nørregade 1, 1. sal - 8700 Horsens

75 61 57 77 - www.kirurgihorsens.dk

Patientinformation Sædprøve-11-21